Blog Detail

Rekonstrukce potravinářského provozu dokončena

13 Zář , 2021,
Jan Počepický
No Comments

Koncem roku 2018 vznikla projektová dokumentace k rekonstrukci jedné rozpadlé budovy na našem statku na potravinářský provoz. Mezi tímto datem a dnešním dnem se odehrálo mnoho věcí. Na začátku roku 2019 to začalo žádostí o stavební povolení, odevzdáním žádosti o dotaci na tento projekt přes MAS Posázaví a program PRV až po soutěžení stavební firmy. Z mnoha důvodů pak byla samotná realizace odsunuta až na podzim 2020. Celý pozdim 2020 až léto 2021 probíhala rekonstrukce, pravidelné kontrolní dny, řešení nevyzpytatelných překážek. Dokázali jsme v půlce stavby ještě dohodnout, že kromě jatek na drůbež bude provoz obsahovat i jatka na skopové a jehněčí – čímž se vyhneme stresovým převozům zvířat. Poslední věc, která bránila kolaudaci bylo hygienou požadované absurdní měření hluku na dvoře statku, kterého jsme majiteli a sami souhlasíme, že chladící jednotky budou občas svým zapnutím vydávat nějaké decibely. Ale aby měl stát jistotu, že chrání náš sluch, ještě jsme radši zaplatitli 11 tisíc za akreditovaný posudek :(.

Jsem rádi, že jsme stavbu dělali s firmou Re In s.r.o. a vyšli jsme si vzájemně vstříc. A také, že jsme vše stihli před šíleným zdražováním všeho včetně stavebního materiálu. I tak byla stavba finančně i duševně velkým soustem.

Nyní, když už je vše ke kolaudaci v pořádku nás čeká druhý krok – v příštím týdnu začít žádat o registraci potravinářského provozu a začít zkušební provoz.

S třetím, posledním krokem nám můžete pomoci vy, a to tím, že si na našich stránkách objednáte bio jehněčí  anebo spokojenou pasoucí se drůbež chovanou v areálu statku ve volném prostranství a na rybníce. Tím podpoříte naše statkaření a pomůžete nám rychleji navázat na to, co v naší rodině zpřetrhl totalitní režim.

Již brzy se nám snad povede dotáhnout všechny administrativní kroky k tomu, abychom z Vás udělali naše spokojené zákazníky.