Realizace bourárny už je v běhu
V říjnu 2020 jsme odstartovali fyzickou realizaci přestavby zchatralého vepřína na moderní bourárnu masa. Zde budeme moci bourat hovězí a jehněčí a porážet naši drůbež. Stavba by měla být hotová a zkolaudovaná v létě 2021.
Držte nám palce!
Naše zvířata už jsou certifikována v režimu bio
Pracujeme na zázemí pro zpracování masa
Podzim 2018 byl ve znamení spolupráce s projektantem na tom, jak vytvořit kvalitní zázemí pro zpracování masa z našeho statku. Díky dobré spolupráci projektanta naší známé gastro specialistky a celkem jasné naší představě došlo k vytvoření projektové dokumentace, která byla nutná k žádosti o dotaci z Programu rozvoje venkova přes Místní akční skupinu Posázaví. V lednu 2019 jsme získali stavební povolení a ještě stihli o tuto žádost požádat. Během února a března naše žádost prošla různým schvalováním, také jsme projekt obhajovali před komisí, která projekty vybírá a nakonec byla naše žádost vybrána k financování. Nyní se žádost registruje na Státním zemědělském a intervenčním fondu a bude nás čekat výběrové řízení na stavební práce. Byl to náročný čas, ale pevně věříme, že vytvořením kvalitního zázemí pro zpracování masa získáme větší ekonomickou stabilitu, a tím i možnost pokračovat v naší statkářské tradici a obnově zničeného rodinného statku. Našim zákazníkům pak budeme moci nabídnout maso s garancí kvality pod značkou Statku rodiny Počepických.
Nová střecha na jižní věži zámku
PF 2018
Vstupujeme do přechodného období k ekologickému zemědělství
Dnes jsme prošli vstupní kontrolou, která nás zařazuje do přechodného období mezi konvenčním a ekologickým zemědělstvím. Za 2 roky bychom mohli mít certifikované ekologické zemědělství. Tu evropskou legislativu nějak zvládneme a je dobré zjistit, že na pár drobností to vlastně již všechno v eku děláme.
Začínáme chovat masný skot
Poslední březnový den jsme udělali rychle něco, o čem jsme pomalu přemýšleli – koupili dvě mladé jalovičky plemene Limousine. Zatím je domestikujeme v ovčíně zavřené, aby si na nás zvykly, ale již brzy je pustíme mezi ovečky a jehňata.
Plemeno vzniklo v limousinské oblasti jihozápadní Francie.Tato oblast je klimaticky poměrně drsná, nadmořská výška dosahuje až 1000 m. Schopnost snážet drsnější klimatické podmínky byla jedním z kritériem výběru k nám na Českou Sibiř. Plemeno se vyznačuje dobrou chodivostí, pastevní schopností, při vysoké konverzi objemných krmiv. Krávy vykazují dobré mateřské vlastnosti a jsou dostatečně mléčné. Předností je dobrá plodnost s příznivým mezidobím, dlouhověkost a především snadnost telení. Pokud se vše bude dařit, rozšíříme naše malé státo ještě o jalovici plemene Galloway.
Na přelomu roku 2017/2018 tedy přibyde nabídka hovězích balíčků.
Více o plemeni Limousine zde: plemeno Limousine
Narozeniny
Příjímáme objednávky na kachny ze Statku rodiny Počepických
Příjmáme objednávky na kachny pekingské. K distribuci bude cca 30 ks (záleží, co spořádají lišky).
Předpokládáme odběr tak v prvním týdnu červencovém. Kachna budou mít cca 2.5 – 3 kg, bude vyvržená s droby uvnitř a vakuovaná.
Cena je 155 Kč/kg, objednávejte na info@statekpocepickych.cz
Aktuální nabídka králičího masa
Dovolujeme si nabídnout čerstvé králičí maso z našeho statku.
Cena je 200 Kč/1kg. Váha králíka se pohybuje od 1,5 – 2kg.
Králíci jsou čerstvě vakuovaní (11.04.2016)
Aktuální nabídka jsou 4 ks, do 14 dní předpokládáme další 3-4 ks
A nezapomeňte, králíčí maso je velice dietní a zdravé.
Objednávat můžete zde: info@statekpocepickych.cz